Wednesday, January 03, 2007

22/11 - Shinro Ohtake, pop-art i japansk aftapning



Kommer utypisk tidligt op og afsted, og får derfor chancen for at se storbyen vågne. Det blir nu nok snarere den der får chancen for at se mig vågne, mens jeg venter på at alle de forskellige kontorer skal åbne, men jeg har stadig fornemmelsen af at bruge den sidste tid herovre marginalt mere effektivt. Vejret er heldigvis fint – jeg var noget bekymret over de hjemløse hjemme omkring hotellet, som lå der i det fri med deres beskidte vattæpper omkring sig. Får omsider trykt nogle ordentlige visitkort på ordentligt papir – 7 ½ uge forsent – mens forsøgene på at hæve nok penge til speditøren opgives efter et par timer. Leder lige så forgæves efter stolaen til min niece, og besøger tilsidst et museum i stil med Louisiana.

Da jeg ankom til Tokyo så jeg plakater med en retrospektiv udstilling af Shinro Ohtake, en japansk pop art kunstner, hvis stil ligger lidt op af amerikaneren Rauschenbergs, en af mine favoritter. Udstillingen viser sig at være enorm, mindst lige så stor som museets permanente samling. Ohtake har åbenbart været superproduktiv, og tilmed ret så vidtspændende i sine udtryksformer: Udover de dominerende og såmænd også ret fantastiske collager, er rummene fyldt op med raderinger, kultegninger, oliemalerier, skulpturer, fotos, neonlys osv. osv. Det vil være svinedyrt at sætte den udstilling op udenfor Japan, selv hvis man nøjes med en meget beskeden del af tingene, men jeg ville godt have at I andre så den. Kreperligt nok må man ikke fotografere derinde, så manden skal googles hvis nogen er mere nysgerrige.

I tusmørket tilbage til turistinformationen, der efterhånden kender mig, og ved at jeg ikke giver op, hvis der er noget jeg vil have de finder frem til. Jeg har (taktisk klogt) virkelig rost dem for de ting der rent faktisk virkede, så på eget initiativ har de fundet adresser på flere manga-butikker og særlige mc-steder frem til mig, da jeg nu dukker op for tredje gang idag. Disse to tøser er noget helt andet end dem der sad bag skranken for 6 uger siden.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hey....det her er vist gamle nyheder, det her...hva ?!
Rod i rækkefølgen ?
Du må vist hellere få fat i sekretæren igen ;o)

Jørn

4:57 PM  
Blogger Kim said...

Nix-bix, jeg har bare rykket fuldstændig om på webloggen, så man læser den kronologisk oppefra og nedefter.

Kim

3:27 PM  

Post a Comment

<< Home