Friday, January 12, 2007

3-10 - Jordskælv, motorcykler og Electric City





Jeg vågner ved at det hele ryster ganske, ganske svagt et minuts tid, og det er ikke fordi det gik specielt hårdt til i går aftes, og jeg er bagstiv. Ok, første jordskælv var så lille og uskadeligt, og Mike jeg var i byen med opdager det end ikke. Fyren er en 27-årig webdesigner af en slags, skotte, har boet i Danmark nogle år og er nu på vej til at prøve noget nyt. Vi kommer glimrende ud af det sammen de næste par dage.

-



Går rundt i et specielt kvarter med over hundrede mc-butikker, hvorefter Mike, nyintroduceret til motorcykler, slæber mig gennem i det tilsvarende elektronik-kvarter. Overvejer en brugt laptop til lidt over en tudse, men økonomisk forsigtighed har endnu overtaget. Et askebæger formet som et par lunger, og som hoster fælt når en cigaret lægges i det, får også lov at ligge. Ikke at alt er så dyrt som frygtet. Det er dog stadig heller ikke Østeuropa. Jetlag holdes nogenlunde i ave af alle de mange indtryk der vælter ind.

-

Byen minder sine steder om New York City, af og til endda om filmen 'Det 5. Element', for der er varmt og fugtigt, og tæt med mennesker og trafik - med den lille forskel at jeg absolut intet sprog- eller skriftmæssigt forstår. Og indtil videre synes den nogenlunde så charmerende som Hamborg, der også blev bombet sønder under krigen. Her er mestendels kedelig beton.

-



Mc-indtrykkene udvides med et stort antal encylindrede maskiner i 60'er og 70'er stil, typisk på 250 eller 400 cc, et par stykker ef dem med ekstremt lange bagsvingere og meget brede dæk. En anden type populære scootere er små trehjulere, ofte med tag, hvor motorenheden og de to tætsiddende baghjul er hængslet til den forreste del, så kun sidstnævnte lægger sig ned i sving. Samme system ses også på mange af pensionisternes trehjulede minicykler.



-

Aftenen bruges i Shinjuko bydelen, hvor den stort set står på de ludere og lommetyve og junkier, som man altid finder bag enhver storbys bus- eller togterminal. Der er i det mindste lys og liv som i en forlystelsespark. Er så småt også ved at lære undergrundsbanens quirks at kende, som fx. at den bliver til et græskar når klokken slår midnat. Og da vil det være billigere at finde et hotel end at tage en vogn hjem.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej Kim
Fed beretning. Flotte billeder. Hvilken efterbehandling har du foretaget. Der står eks. en mand ved indkørsel forbudt skiltet med en lilla/pink knallert og bukserne nede om knæene. Er han en del af gadebilledet eller har du hælt ham på efterfølgende?

7:26 PM  
Blogger Kim said...

Hej Hans,-

Jeg ser først alle dine kommentarer om billedmanipulation nu, ½ år efter du har skrevet dem.

En af mine venner vedligeholdt bloggen mens jeg skrev den på turen, og han morede sig så med at ændre på nogle af billederne. Jeg tror du har fundet en trediedel af dem - tæl f.eks. antallet af cylindre på bloggens allerførste billede...

Hvis der er noget som er lige en tand for usædvanligt, som f.eks. skiltene på Spar købmandens butik (og med undtagelse af det med Snehvide og de Syv Små Dværge), kan du roligt regne med at Carsten har haft en finger med i spillet.

Mvh

Kim Scholer

3:11 AM  

Post a Comment

<< Home