Thursday, January 11, 2007

11-10 - Laptop time

Dagens store projekt er at købe den laptop jeg så på forleden. Mike guider mig igennem købet, og installerer alt muligt interessant på dens elektronhjerne. Med minutpriserne på hotellers eller værtshuses pc’er, kan de 1400 kr. sandsynligvis være tjent ind når ferien er forbi. Desuden er den lidt cool med alle de japanske skrifttegn. Får samtidig set en retrospektiv udstilling af sci-fi tegninger, af en berømt japansk illustrator. Sjovt at se hvem der også har tegnet diverse forsider til Tamiyas plastmodeller. Eller hvordan det ser ud som om japanerne vinder i alle hans krigstegneserie tegninger.
-
The Japan Times hjælper med at holde mig opdateret mht. resten af verden (inkl. Doonesbury), og bringer små glimt af indsigt i Japans politiske verden. Som f.eks. det parlamentsmedlem som endnu en gang er blevet fanget i undergrundsbanen, med et spejl som han har brugt til at kigge op under skørterne på skolepiger. Eller der var artiklen om Nordkoreas kommende atombombetest, hvor der var indsat en lille boks med hvad de lokale 'fortune tellers’ havde at sige om chancerne for at det ville ske. Det svarer vel til at lade bookmakere få et ord med når der skrives om folketingvalg og den slags.
-
Avisen nævnte også lidt om hvorvidt Japan overvejer at fx atomvåben som svar på den kære leders provokationer. Der var tilmed et par spalter om en morsom DFU video, men det er det eneste der har været om Danmark. Åh jo, der var en interessant bid om et nyt produkt fra Sharp; en lille 100 gram tung dims, på størrelse med et kreditkort, som man taler engelsk til, hvorefter det kommer ud igen på japansk. Rent undtagelsesvis vil jeg være klar til at købe første generation af et stykke ny teknologi, istedet for at være de obligatoriske ti år senere på den end alle andre.
-
Førnævnte Mike er iøvrigt løbet ind i problemet med at købe kondomer. Det lader til at de lokale produkter ikke er store nok til vesterlændinge (ha!), så nu skal han til at have dem sendt fra Danmark. Han fortæller hvordan en af hans japanske veninder stod i den omvendte situation med tamponer, da hun var i Europa. Go figure.
-
Har besluttet mig for at blive i Tokyo endnu et par dage, bl.a. fordi en-eller-anden bekendt at Crazy Pete vil skrive om Nimbussen til sit japanske mc-blad. En almindelig måde at være flink ved folk her er at være flink overfor deres venner, fik jeg angang at vide. Apropos japanske mc-blade, så er de fleste jeg har set noget hø. De minder mest om salgskataloger med lidt indsat tekst for at legimitere deres plads på bladhylderne. Chopperbladet Vibes er lidt bedre end de fleste, men ikke meget.
-
Men jeg må snart afsted. Det skulle strengt taget være en mc-ferie det her.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home