Thursday, January 11, 2007

3-11 - Et ordentligt veterantræf, 1. del





Fordelen ved vandrerhjem er at der som regel serveres en god frokost, som en del af den overkommelige pris for indkvartering. Så er det bagage på bobberen, strøm på tændingen og mig på vej gennem byen, til veterantræf. Standser lige ved en tank for at få vasket de sidste ugers støv og olie af. Tankpasseren misforstår mit spørgsmål om jeg må gøre den ren her, og går selv igang med motorrens og klude. Fint nok, det blir 26,50 kr. godt givet ud. Finder så veteranerne, og gentager nu showet fra sidste arrangement, men her i tifold størrelse hvad mænd og maskiner angår.
-
Der er meget interessant, fra små cykler med påboltede motorer, opad med knallerter, scootere og trecylindrede Kawasaki totaktere, hvis olierøg blander sig med den fra en kvadrat-firecylindret RG500 Suzuki racer replika. Videre over en 1935 BMW R35 enstamper, en tidlig Moto Guzzi Falcone med smørrebrødsskiven (et eksternt monteret svinghjul), en japansk Yamaguchi (?!?), en ret ny kinesisk Jawa-kopi, en lang række engelske klassikere, og et godt stykke videre til diverse Harleys, en Chief og tre Rikuo maskiner. Der er vel 2-300 i alt, i alle tilstande, og med alle slags kørere.
-
Nimbussen er som forudsigeligt et trækplaster, og showet med at starte den, posere bag den, og lade folk posere på den, gentages med jævne mellemrum de næste fem timer. Allerede mens jeg parkerer den kommer en fyr over, og fortæller at der måske kommer en anden Nimbus til stedet i dag. Det sker nu ikke, men han præsenterer mig snart for en ældre samler, som har haft et par Nimbusser eller tre indtil for ti år siden. Ok, nu blir det interessant: Ved han hvor de er nu? Kun præcist med den ene, siger han, som nu er på Kyushu, og endda nær mc-museet The Iwashita Collection! Aaaargh! Nå, det ender med en aftale om at se ham mandag eftermiddag, med den første fyr som oversætter, så jeg kan se alle hans gamle fotos af 'busserne. Måske hans hukommelse kommer lidt i omdrejninger over weekenden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home